Jiu Jitsu

Jiu Jitsu is een uitermate praktische zelfverdedigingsport. De technieken die gebruikt worden overmeesteren de tegenstander door gebruik te maken van de zwaktepunten van het lichaam en de kracht van de tegenstander. Hierdoor is een beoefenaar in staat de tegenstanders met meer kracht en overwicht te overmeesteren en te controleren. Dit maakt het ook een zeer geschikte zelfverdedigingsport voor vrouwen. Verschillende technieken die binnen Jiu Jitsu voor komen zijn ook terug te vinden in andere vechtsporten zoals judo, karate, aikido en kickboksen. Het is een uitgebreide vechtsport waarbij gebruik gemaakt wordt van de meest praktische technieken uit verschillende vechtsporten

Judo

Judo is als sport zeer veelzijdig en de uitdaging is om de tegenstander uit balans te brengen. Daarvoor worden allerlei technieken aangeleerd, zowel op de grond als staand. Judo is ook zorgen voor elkaar door elkaar te helpen bij het leren vallen op de juiste manier, rekening houden met het niveau van de trainingspartner en uzelf te laten werpen.

Karate

Karate is een vechtkunst die is ontstaan op de Ryukyu eilanden van het huidige Okinawa, Japan. Karate is ontstaan uit de inheemse vechtkunsten die te ( letterlijk “hand”) werden genoemd en het Chinese Kempo. Karate is een vechtkunst waarbij de nadruk ligt op het gebruik van stoot- en traptechnieken (te-waza en geri-waza). Een beoefenaar wordt een karateka genoemd.

Kickboxing

Kickboxing is een vechtsport uit het hedendaagse Thailand waarvan de oorsprong meer dan 1000 jaar terug gaat. De sport wordt als de meest effectieve staande ringsport gezien en er mag gebruik gemaakt worden van stoten, trappen, knieƫn en ellebogen. Bij F-S wordt op een recreatief niveau getraind. De les is niet alleen geschikt voor mannen, ook vrouwen kunnen deelnemen aan deze stoere en intensieve les. Er wordt geoefend op trap- en stoottechnieken, dit kan met een stootkussen zijn of een sparring partner.