Wat doet cardio met je lichaam?

Wat er tijdens cardio in je lichaam gebeurt is dat je lichaam verschillende beschikbare energiebronnen aanboort. Als eerste wordt de glycogeenvoorraad in de spieren gebruikt voor energie. Wanneer deze voorraad op begint te raken, wordt de vetverbranding geactiveerd om voor energie te zorgen.

Cardio is een vorm van zogenaamde aerobe training. Aeroob betekent ‘met zuurstof’ en een aerobe training is een training met een lage tot matige intensiteit waarbij je veel zuurstof nodig hebt. Het verschil met anaerobe training is dat je dan korte bewegingen met hoge intensiteit maakt.

F-S Fitness biedt een uitgebreide range aan apparaten en oefeningen om goede cardio oefeningen te doen. Allerlei vormen van roeien, lopen, steppen etc zijn beschikbaar. Cardio doet u in principe alleen (of met een eigen groep of maatje) maar uiteraard is er voldoende gekwalificeerd personeel om u met raad en daad bij te staan.

Zeker beginnende sporters of degenen met een jaartje extra raden we aan om zich in de eerste periode te laten adviseren.

Spinning [pb-city]